Top 5 Cryptocurrencies te bekijken deze week: BTC, ETH, EOS, XTZ, ATOOM

Bitcoin nadert het einde van zijn consolidatiefase en de resulterende beweging zal bepalen of de altcoins op korte termijn beter blijven presteren dan de BTC-prijs.

Deze week maakte Warren Buffett golven door de financiële media omdat de berichten dat Berkshire Hathaway verschillende bankaandelen verkocht en aandelen in Barrick Gold kocht, openbaar werden gemaakt dankzij de laatste driemaandelijkse aandeelhoudersaanmelding van het bedrijf.

Deze aankoop is belangrijk omdat Buffet een sterke criticus van goud is geweest, maar in de huidige economische omstandigheden lijkt hij zijn mening te hebben veranderd en de veiligheid van de activa te hebben nagestreefd.

Bitcoin-aanhanger Max Kaiser is van mening dat verschillende fondsbeheerders nu waarschijnlijk hun toewijzing aan goud zullen verhogen, wat de prijs tot $5.000 zou kunnen opdrijven.

Kaiser verwacht ook dat er institutioneel geld naar Bitcoin (BTC) zal stromen, wat zou kunnen leiden tot een rally naar $50.000.

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz zei dat Bitcoin het afgelopen jaar zijn positie als waardeverzamelaar heeft gecementeerd.

Hoewel hij verwacht dat het goud hoger wordt, gelooft Novogratz dat Bitcoin Code een betere koop is omdat het slechts „een $220 miljard marktkapitalisatie heeft, waar het goud meer dan $10 biljoen is en Bitcoin dus nog een lange weg te gaan heeft om goud te vangen in alleen maar adoptie“.

Grayscale Investments CEO Barry Silbert zei dat hun recente advertenties op verschillende televisienetwerken hun vruchten hebben afgeworpen omdat het bedrijf een instroom van $217 miljoen heeft gezien in verschillende Grayscale fondsen in een week.

BTC/USD

Bitcoin blijft consolideren in de buurt van de recente hoogtepunten van $12.113,50, wat aantoont dat de stieren hun posities niet sluiten omdat ze anticiperen op de opwaartse trend om zich verder uit te breiden.

De gemiddelde richtingsindex (ADX), een onderdeel van de richtingsindicator, blijft sterk boven de 38 en het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde ($11.357) loopt op, wat suggereert dat de uptrend sterk is.

Het BTC/USD-paar heeft een wimpel gevormd, wat een bullish patroon is. Als de kopers de prijs boven de wimpel en de overheadweerstand van $12.304,37 kunnen opdrijven, zal de uptrend waarschijnlijk hervatten.

Deze opstelling heeft een koersdoel van $14.956. De beren zullen echter proberen de rally te vertragen op $13.000 en opnieuw op $14.000.

In plaats van de breakout, als de beren het paar onder de wimpel laten zakken, is een daling naar $10.400 waarschijnlijk. Een break onder dit niveau zal een gebrek aan kopers op hogere niveaus suggereren en zou een korte termijn top kunnen signaleren.

De positieve richtingsindicator (+DI) en de negatieve richtingsindicator (-DI) zijn criss crossing en de ADX is gedaald tot bijna 18. Dit suggereert een gebrek aan richting op de 4-uursgrafiek.

Op dit moment is de koers gedaald vanaf de weerstandslijn van de wimpel, wat suggereert dat de beren dit niveau agressief verdedigen. De beren zijn echter niet in staat geweest om de koers onder de 20-EMA te houden, wat suggereert dat ze op dips kopen.

Een doorbraak van de weerstandslijn van de wimpel geeft aan dat de stieren weer in de bestuurdersstoel zitten. Aan de andere kant, als de prijs onder de 20-EMA blijft, is een daling van de steunlijn van de wimpel waarschijnlijk.

ETH/USD

Ether (ETH) blijft in een sterke uptrend met de ADX handel boven de 53 niveaus en de 20-dagen EMA ($382) stijgen. De +DI blijft ver boven de -DI, wat suggereert dat de stieren de overhand hebben.

Het ETH/USD-pair heeft het breakout level van $415.634 teruggevonden, wat een sterke aankoop door de stieren bij deze support laat zien. Als de stieren de prijs boven de $444.15 kunnen duwen, is een rally naar $480 waarschijnlijk.

Omgekeerd, als de beren zinken en de prijs onder de $415.634 houden, is een daling naar de 20-dagen EMA mogelijk. Als het paar terugvalt van deze steun, zullen de stieren opnieuw proberen de uptrend te hervatten.

Echter, als de beren de prijs onder de 20-dagen EMA laten zakken, dan is een daling naar $366 waarschijnlijk. Een sterke rebound van dit niveau zou het pair een paar dagen in de range-bound kunnen houden.

De beren hadden de prijs onder de 20-EMA op de 4-hour chart geduwd, maar ze konden de prijs niet onder de $415.634 support houden, wat suggereert dat de stieren deze support agressief verdedigen. Als de stieren nu de prijs boven de $444.15 kunnen drijven, dan zal de uptrend waarschijnlijk hervatten.

Echter, als het paar afwijkt van $444.15, dan zou de prijs kunnen consolideren in een krappe range voor een paar dagen.

De ADX heeft gecorrigeerd tot onder 23 niveaus, wat suggereert dat de trend op de korte termijn is verzwakt. Dit wijst ook op een mogelijke consolidatie op korte termijn. Deze zienswijze zal ongeldig zijn als het paar afwijkt en breekt onder de $415.634 ondersteuning.

EOS/USD

De ADX op EOS ligt onder het niveau van 20, wat suggereert dat het nog niet in een sterke trend zit. Nochtans, droeg de scherpe verzameling op 15 Augustus de prijs dicht bij de kritieke luchtweerstand bij $3.8811.

Op dit moment verdedigen de beren dit weerstandsniveau, maar de stieren proberen de prijs erboven te duwen.

Als de stieren het EOS/USD-paar boven de overheadweerstand van $3,8811 kunnen houden, zal het momentum waarschijnlijk toenemen. Het volgende doelwit op de kop is $4.4 en dan $4.66. Als beide niveaus worden geschaald, kan de rally zich uitbreiden tot $5.40.

In tegenstelling tot deze aanname is een daling naar de 20-dagen EMA ($3.16) mogelijk als de beren de koers onder de $3.50 laten zakken.

De ADX op de 4-uursgrafiek is gestegen tot boven het 41-niveau, wat suggereert dat de kortetermijntrend sterk is. De +DI ligt boven de -DI en de 20-EMA schuift op, wat suggereert dat de stieren de overhand hebben.

Op dit moment is de prijs van de 20-EMA teruggekomen, wat suggereert dat er sterk gekocht wordt op dips voor deze steun. De stieren zullen nu proberen de prijs boven de $3.8811 weerstand te houden. Als dit lukt, zal de opwaartse trend zich waarschijnlijk versterken.

Deze zienswijze zal ongeldig zijn als de prijs van de huidige niveaus afneemt en onder de 20-EMA breekt. Een dergelijke beweging zal een voordeel betekenen voor de beren.

XTZ/USD

Tezos (XTZ) brak boven de luchtweerstand van $3.96 op 10 Augustus. Hoewel de beren probeerden om deze doorbraak op 11 en 12 te vervalsen Augustus, konden zij niet de lagere niveaus ondersteunen, wat het agressieve kopen door de stieren op dips voorstelt.

De ADX is gestegen tot boven 28 niveau, wat suggereert dat de trend aan kracht wint. Als het XTZ/USD paar terugkaatst van de $3.96 niveaus, zullen de stieren proberen om de uptrend te hervatten door de prijs boven de $4.50 te duwen. Als het pair succesvol is, kan het rallyen naar $5.5.

In tegenstelling tot de aanname, als de beren de prijs onder de kritische steun laten zakken op $3.96, is een daling naar de 20-dagen EMA ($3.62) mogelijk. Als het paar van deze steun stuitert, zullen de stieren proberen de opwaartse beweging te hervatten.

Deze bullish view zal ongeldig zijn als de beren het paar onder de 20-dagen EMA laten zakken. Onder dit niveau kan de daling zich uitstrekken tot $2.6.

De 4-uur grafiek laat zien dat de stieren de $3.96 ondersteuning hebben vastgehouden. Als ze de koers boven de downtrend lijn kunnen duwen, is een beweging naar $4.50 mogelijk. Echter, als de beren deze weerstand verdedigen, kan het paar een paar dagen aan het bereik gebonden blijven.

De vlakke 20-EMA en de scherpe daling in de ADX suggereert een evenwicht tussen vraag en aanbod. Deze zienswijze wordt ongeldig als de beren de prijs onder de $3.96 steun laten zakken. Als dat gebeurt, is een daling tot $3.60 en dan tot $3 mogelijk.

ATOM/USD

De kosmos (ATOM) brak boven de overheadweerstand van $5.423 op 12 Augustus, die de ADX tot boven 30 niveaus heeft geduwd. De +DI is boven de -DI en de 20 dagen EMA ($4.97) schuin omhoog, wat een voordeel voor de stieren suggereert.

Momenteel, heeft het ATOM/USD-paar van de intraday dieptepunten hersteld, wat sterk het kopen op dips suggereert.

Als de stieren de prijs boven de $6.604 kunnen duwen, zal de opwaartse trend waarschijnlijk worden hervat. Als een uptrend pas na een correctie van één tot drie dagen wordt hervat, duidt dit op een sterk momentum. Het pair blijft positief zolang het boven het breakout niveau van $5.423 blijft.

De beren zullen de overhand krijgen als het pair onder de $5.423 zakt en onder de 20-dagen EMA zakt. Een dergelijke beweging zal een gebrek aan kopers op hogere niveaus signaleren en zou kunnen resulteren in een diepere correctie.

De ADX op de 4-uursgrafiek is gedaald tot onder de 25 niveaus, en de +DI en de -DI liggen dicht bij elkaar, wat suggereert dat er een evenwicht is tussen de stieren en de beren. De 20-EMA is ook aan het afvlakken, wat een andere indicatie is van een consolidatie.

Echter, als de stieren de prijs boven de neerwaartse lijn kunnen opdrijven, is een beweging naar $6.35 en dan naar $6.604 mogelijk. De uptrend zal waarschijnlijk hervatten bij een sluiting (UTC-tijd) boven 6,604.

Omgekeerd, als de beren de prijs onder de trendlijn laten zakken, is een daling naar $5.423 waarschijnlijk. Een pauze onder deze steun zal de korte termijn trend in het voordeel van de beren keren.